Pages

۱۳۹۱ فروردین ۲۴, پنجشنبه

مسعود بارزانی: اگر دیکتاتوری مالکی پایان نیابد از ملت کرد تکلیف می خواهم

ساوالان پورت : مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در گفتگو با روزنامه " الحیات " چاپ لندن تاکید کرد به اوباما و معاونش جو بایدن گفته است نوری المالکی عراق را به سمت دیکتاتوری سوق می دهد.

بارزانی در این گفتگو که روز یکشنبه 8 – 6 – 2012 منتشر شد با اشاره به اختلافات سیاسی جاری در عراق تاکید کرد پس از بازگشت از آمریکا از رهبران گروه های عراق دعوت خواهد کرد تا به اربیل بیایند و همه مسائل را به شکل جدی و به دور از تعارفات بررسی کنند و اگر مسائل در چارچوب عراق حل نشود به ملت کرد بازخواهد گشت و از آنها همه پرسی خواهد کرد.

وی افزود " اگر مالکی این عوت را رد کند ما نیز نخست وزیری او را قبول نخواهیم کرد."

او هشدار داد عراق به سمت دیکتاتوری پیش می رود و دولت مالکی به گسترش سلطه و نفوذ خود در همه بخش های حاکمیت مشغول است.

بارزانی با انتقاد شدید و آشکار از عملکرد مالکی افزود:" به گونه ای عمل می کند که گمان می کند رژیم سابق به دست یک نفر سرنگون شد و همه افراد در عراق اکنون باید از راه بذل و بخشش حاکم جدید زندگی کنند. این غیرقابل قبول است. همه ما مبارزه کردیم. همه مردم عراق مبارزه کردند. نیروهای سیاسی با دیکتاتوری صدام مقابله کردند و قربانی دادند بنابر این نباید حاکمیت انحصاری باشد."

مسعود بارزانی که در آمریکا به سر می برد با اشاره به دیدار با باراک اوباما و جو بایدن تاکید کرد به شکل مفصل دیدگاه خود را در مورد مسائل عراق با آنها در میان گذاشته است زیرا به گفته او " برای من مهم است که بدانم آمریکایی ها به دنبال کدام عراق هستند؟ وموضع آنها نسبت به اقلیم کردستان چیست؟"

بارزانی تاکید کرد آنچه از اوباما و بایدن شنیده است او را بسیار خوشحال کرده است و دریافته است که تعهد آمریکا به عراق دموکراتیک و فدرال و فراگیر آشکار است.

وی افزود :" آنها بر تعهد خود نسبت به کردستان و ملت کردستان تاکید کردند و این برای من بسیار مهم بود."

رئیس اقلیم کردستان گروههای سیاسی در عراق را به " سکوت و چشم پوشی " از اقدام نوری المالکی به گسترش سلطه و نفوذ خود در این کشور متهم کرد و گفت :" سکوت کردند ، و نسبت به عملکرد وی چشم پوشی کردند . مالکی به تدریج بر گسترش نفوذ خود افزود. دیگران اما سکوت کردند و به مسائل حاشیه ای مشغول شدند. او در حال حاضر نخست وزیر است و فرمانده کل نیروهای مسلح.. همچنین تاکید می کنم او در عین حال حاکم نظامی ، وزیردفاع و وزیر امنیت است. او همچنین اخیرا از رئیس بانک مرکزی خواست این سازمان را به نخست وزیری ملحق کند. دیگر چه چیزی از حاکمیت باقی ماند تا به چنگ نگیرد؟ دیکتاتوری دیگر چگونه است؟"

او در پاسخ به این سوال که چرا جلال طالبانی رئیس جمهور عراق تعارف می کند و موضعی متفاوت دارد ، تاکید کرد " هر دو هم نظر هستیم. هیچ اختلافی وجود ندارد.

اختلاف شاید در شیوه حل مسئله است. اما نتیجه یکی است و هیچ اختلافی بین ما نیست."

رئیس اقلیم کردستان عراق تاکید کرد همه تلاش خود را به کار خواهد بست تا نشست رهبران گروههای عراق به نتیجه برسد و بحران جاری حل شود اما اگر این نشست برگزار نشد و هر گروه بخواهد بهانه تراشی کند. ما تصمیم دیگری خواهیم گرفت.این تهدید نیست من در این مسئله جدی هستم به ملت کرد بازخواهم گشت و همه پرسی خواهم کرد."

او در پاسخ به این سوال که آیا این همه پرسی در مورد سرنوشت دولت کردستان خواهد بود؟ ، گفت :" ما ابتدا تلاش خواهیم کرد بر اساس قانون اساسی وضع را در چارچوب عراق اصلاح کنیم تا حاکمیت ضابطه مند شود و مشارکت حقیقی برقرار گردد. وجود وزیران کرد در کابینه نمی تواند مشارکت تلقی شود. وزیران نزد مالکی کارمند هستند و این غیرقابل قبول است."

وی افزود: " مسائل زیادی باید بررسی شود ؛ ماده 140 قانون اساسی در مورد حل مسائل مناطقی که بر سر آنها اختلاف وجود دارد ، قانون نفت و گاز، مسئله پیشمرگ ها و بالاتر از این تعهد به قانون اساسی و دموکراسی و تدوین قانون داخلی برای تنظیم اختیارات کابینه همچنین مسئله نیروهای مسلح بسیار مهم است. وضع نمی تواند اینگونه باشد . یک میلیون انسان نمی توانند تابع یک نفر باشند. این بحران بزرگی است."

رئیس اقلیم کردستان عراق تاکید کرد " نمی توانیم اجازه دهیم دیکتاتوری به عراق بازگردد ، اگر نتوانستیم مقابل دیکتاتوری بایستیم دیگر با عراقی که توسط دیکتاتور اداره شود نخواهیم ماند."
العربیعه

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر