Pages

۱۳۹۱ شهریور ۲۴, جمعه

وضعیت بحرانی زلزله‌زدگان آذربایجان در باران و سرما

ساوالان پورت:فصل سرما و بارندگی در مناطق زلزله‌زده آذربایجان آغاز شده در حالی که آسیب‌دیدگان همچنان در چادرها به ‌سر می‌برند. دولت هنوز نتوانسته برای زلزله‌زدگان اقدام چشم‌گیری انجام دهد. سرما و باران بلای جان زلزله‌زدگان شده است.

با گذشت یک ماه از زلزله آذربایجان، مردم زلزله‌زده همچنان در چادر‌ها ساکن هستند. رئیس هلال احمر جمهوری اسلامی می‌گوید “بنیاد مسکن” که وظیفه تامین کانکس را دارد، آن را تامین نمی‌کند و جهاد کشاورزی که باید دغدغه دام‌های روستائیان زلزله‌زده را داشته باشد، کاری انجام نمی‌دهد. به نحوی که برخی از روستائیان دام‌های خود را زیر قیمت حراج کرده‌اند.
محمود مظفر، رئیس سازمان هلال احمر، پس از بازدید از برخی مناطق زلزله‌زده هریس، اهر و ورزقان روز چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۱ به خبرگزاری مهر گفت،  سرما و باران دو مشکل اصلی هزاران زلزله‌زده است. به گفته او: «سرمای هوا به حدی است که روستائیان زلزله‌زده پتوی خود را روی گوسفندان می‌کشند، زیرا همچنان دام‌ها بدون طویله رها شده‌اند».
عباس فلاحی باباجان، نماینده مردم اهر و هریس در مجلس، با بیان این‌که «بی‌خانمانی مردم بی‌ادعای زلزله‌زده‌ی اهر و هریس هیچ توجیه منطقی ندارد»، گفته است: «به فصل سرما نزدیک‌تر می‌شویم ولی متاسفانه بنیاد مسکن تاکنون اقدامات مناسبی در راستای توسعه عمرانی این مناطق اتخاذ نکرده است».
محمود مظفر،  رئیس سازمان هلال احمر ایران گویا از دولت ناامید شده و از شهروندان خواسته است به هر نحوی شده کانکس به مناطق زلزله‌زده ارسال کنند.
محرم فروغی، فرماندار ورزقان، به روزنامه “تهران امروز” گفته است: «سرمای ورزقان در کشور معروف است. در سال‌های گذشته در مهرماه حتی برف و باران هم داشتیم. در حال حاضر برای جلوگیری از نفوذ برف و باران در بین مردم به ازای هر چادر ۴۲ مترمربع نایلون توزیع کرده‌ایم و در کنار آن توزیع پتو و لباس گرم نظیر کاپشن را هم در دستور کار داریم.»
کار بازسازی طول خواهد کشید
گزارش‌هایی که در روزهای اخیر از وضعیت مناطق زلزله‌زده  در روزنامه‌های ایران منتشر شده نشان می‌دهد که به دلیل وسعت منطقه‌ی آسیب‌دیده و کمبود تجهیزات به کار گرفته شده در مناطق آسیب‌دیده، کار بازسازی خانه‌های تخریب‌شده و اسکان آسیب‌دیدگان مدت‌ها به‌طول خواهد انجامید.
روزنامه “تهران امروز” در گزارشی در این باره نوشته است: “باجباج” از آن روستاهایی است که مُهر “تخریب صد در صدی” رویش خورده. هنوز برخی از خانه‌های روستا آواربرداری نشده‌اند. یک دستگاه لودر، هر روز از صبح تا شب الوارها و تل‌های خاک ا که تا پیش از زلزله خانه‌های خشتی بودند، جابه جا می‌کند. اما محمد اسماعیل، جوان ۲۷ ساله‌ای که خانه‌اش با خاک یکسان شده می‌گوید: هرقدر هم این راننده، بر روی لودر کار کند در این مدت نمی‌تواند آواربرداری را تمام کند. یک لودر برای این روستا کفاف نمی‌دهد.
از سوی دیگر کارشناسان می‌گویند روش‌های بازسازی سنتی، آنچنان که در زلزله رودبار، منجیل و بم به‌کار گرفته شد، در مناطق زلزله‌زده آذربایجان پاسخ نمی‌دهد. منوچهر شیبانی، عضو هیات مدیره “انجمن مهندسان راه و ساختمان” به “تهران امروز” گفته است: بازسازی این مناطق طی چندماه با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست.
به گفته این کارشناس، در زلزله رودبار و منجیل و به ویژه در بم، منطقه آسیب دیده محصور بود اما در زلزله آذربایجان شاهد آن هستیم که روستایی ۱۵ ‌خانواری که دسترسی به آن به آسانی مقدور نیست، صد درصد تخریب شده است. بنابراین گستردگی محل و تعدد روستاهای آسیب دیده سبب می‌شود که بازسازی در این منطقه متفاوت باشد.
گذشته از این، منوچهر شیبانی اعتقاد دارد که به‌دلیل سرمای زودرس محلی در این منطقه و حتی احتمال حمله جانوران درنده به افراد، زمان بازسازی باید کوتاه باشد اما این امر با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست.
در این میان عباس فلاحی باباجان، نماینده اهر، هریس و ورزقان، مدیریت بحران را رضایت‌بخش نمی‌داند. او به روزنامه “تهران امروز” گفته است که انتقادها باید مدیریت بحران وارد است. اهر و هریس در برابر سرما بی‌پناه مانده‌اند. ۸۰ درصد ساختمان‌های اهر و هریس فروریخته و در جلسه‌ای که در کمیسیون عمران مجلس داشتیم، دست اندرکاران بازسازی گزارشی ارائه کردند. در اینکه آنها تلاش می‌کنند شکی نیست. اگر یک بار برف ببارد و هنوز آواربرداری تمام نشده باشد چه باید کرد؟ مگر می‌شود زیر برف آوار برداشت؟
منبع : دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر