Pages

۱۳۹۱ دی ۲۶, سه‌شنبه

قهرمان ایرانی کشتی فرنگی جهان: مجبورم تغییر تابعیت بدهم

ساوالان پورت : پس از پیوستن سامان طهماسبی، دارنده دو مدال برنز جهان، و مسعود هاشم‌زاده، قهرمان جوانان جهان، به تیم ملی کشتی جمهوری آذربایجان، امیر علی اکبری، دیگر فرنگی‌کار ایرانی، نیز از تصمیم خود برای تغییر تابعیت خبر داد.
امیر علی اکبری که در رقابت‌های کشتی فرنگی جهان در سال ۲۰۱۰در مسکو روی سکوی قهرمانی وزن ۹۶کیلوگرم ایستاد، در المپیک لندن به خاطر محرومیت دو ساله ناشی از دوپینگ حضور نداشت. این محرومیت اما قبل از رقابت‌های جهانی ۲۰۱۳بوداپست به اتمام خواهد رسید.
این کشتی‌گیر که حالا به دسته فوق سنگین صعود کرده، با اشاره به مشکلات مالی، به خبرگزاری "مهر" گفته که در طول مدت محرومیت به هر کجا مراجعه کرده، دست خالی بازگشته است: «از وزارت ورزش و فدراسیون کشتی گرفته تا سازمان‌های دیگر؛ اما پیگیری‌ها به نتیجه نرسید. در این دو سال حتی یک ریال از جایی کمک نگرفتم و هر چه هزینه کردم‌‌ همان پس انداز ناچیزی بود که مثلا به عنوان جایزه به من داده بودند».



دلایل پیوستن به تیم خارجی
قهرمان سال ۲۰۰۹آسیا یادآور شده که یک کشتی‌گیر حرفه‌ای در سنگین وزن، سوای مخارج روزمره زندگی باید ماهانه حدود سه میلیون تومان برای آمادگی جسمانی خود هزینه کند و به همین خاطر او چاره‌ای جز پیوستن به تیم‌های خارجی ندارد.
امیر علی اکبری در توضیح رقم پیشنهادی کشور مقصد گفته است که اگر تمام جوایز دوران قهرمانی‌اش طی مدت حضور در تیم‌های ملی جوانان و بزرگسالان ایران را جمع کند، بازهم به یک‌دهم مبلغ پیش‌پرداخت آن کشور نمی‌رسد.
او در عین حال تأکید کرده که «اگر مسئولان حتی یک‌دهم پیشنهاد آن کشور خارجی را برآورده کنند، از پذیرفتن پیشنهاد آن‌ها صرف نظر خواهم کرد».
فرنگی‌کار طلایی ایران در رقابت‌های جوانان جهان در سال ۲۰۰۷ تصریح می‌کند که فقط به خاطر پول قصد ترک ایران را ندارد و در صورتی که «مشکلات جزئی» او از سوی مسئولان حل شوند، در ایران خواهد ماند.
قهرمان جام جایزه بزرگ تفلیس در سال ۲۰۱۰و فاتح جام "بالاوادزه" گرجستان در سال ۲۰۱۱، حذف نام خود از سالن ورزشی منطقه ۱۸ تهران را بد‌ترین خاطره خود می‌داند: «اول گفتند مدیریت سالن را به تو می‌دهیم، بعدا گفتند سالن را از ما اجاره کن و در ‌‌نهایت نیز نه تنها این وعده‌ها عملی نشد، بلکه نام مرا نیز از سر در سالن برداشتند».
واکنش فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران
تغییر تابعیت در ورزش کشتی مانند سایر رشته‌های ورزشی تابع قوانین فدراسیون جهانی این رشته است. بسیاری از کشتی‌گیران جمهوری‌های استقلال‌یافته از شوروی سابق نیز با استفاده از همین قوانین، تابعیت جدیدی اخذ کردند.
اغلب ملی‌پوشان ازبکستان و آذربایجان در سال‌های اخیر جذب روسیه شده‌اند. فدراسیون جهانی کشتی (فیلا) برای تایید تغییر تابعیت شروط متعددی را تعیین کرده که رضایتنامه کتبی از فدراسیون مبدأ، قرارداد کشتی‌گیر با فدراسیون جدید، صدور گذرنامه‌ی ملیت جدید و پرداخت مبلغ پنج هزار فرانک سوئیس به فیلا از آن جمله‌اند.
کشتی‌گیری که ملیت خود را تغییر داده باشد تا دو سال حق شرکت در مسابقات رسمی را ندارد و فقط می‌تواند در تورنمنت‌های بین‌المللی و مسابقات باشگاهی شرکت کند.
امیر علی اکبری می‌گوید با استناد به قوانین "فیلا" و صحبت‌هایی که با مسئولان کشور مقصد داشته، نیازی به اخذ رضایت‌نامه از فدراسیون کشتی ایران ندارد؛ زیرا دو سال محروم بوده و طی این مدت برای ایران کشتی نگرفته است.
اما فدراسیون کشتی ایران با صدور بیانیه‌ای اظهارات این کشتی‌گیر را رد کرده است: «کشتی‌گیری که موافقت‌نامه تغییر ملیت را از فیلا دریافت نکرده باشد حق شرکت در مسابقات را ندارد. حتی اگر موافقت فدراسیون جدید را دریافت کرده باشد، چنانچه مدارک مورد نیاز ناقص باشد مجوز تغییر ملیت از جانب فیلا صادر نخواهد شد».
واکنش فدراسیون کشتی ایران حاکی از آن است که این فدراسیون برخلاف سامان طهماسبی و هاشم‌زاده علاقه‌ای به از دست دادن امیر علی اکبری ندارد.
امیر علی اکبری عضو تیم ملی ایران در بازی‌های آسیایی گوانگجو و جام جهانی ۲۰۱۰ارمنستان هم بود. این گشتی‌گیر در پی محرومیت فرصت حضور در مسابقات جهانی ۲۰۱۱استانبول را از کف داد. در المپیک ۲۰۱۲ لندن هم قاسم رضایی جانشین او شد. رضایی مدال طلای این مسابقات را به گردن آویخت.

 منبع : رادیو دویچله فارسی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر