ساوالان پورت : ستاد کل ارتش روسیه برای نخستین بار وجود خطر هسته ای از جانب ایران و کره شمالی را پذیرفت.
سپهبد "نیکلای ماکاروف" رییس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "راشیا تودی" گفت: "خطر همواره وجود دارد و به این دلیل ما با دقت رشد امکانات هسته ای بسیاری از کشورها را تعقیب می کنیم... بررسی هایی که ما به همراه آمریکایی ها انجام می دهیم ثابت می کند چنین احتمالی موجود است و خطر وجود دارد و ما ضرورت ایجاد سپر موشکی را قبول کردیم".
پیشتر مقامات وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بودند که خطر هسته ای از جانب این کشورها برای اروپا و روسیه وجود ندارد چون ایران و کره شمالی دارای امکانات لازم برای ساخت سلاح هسته ای و پرتاب آن نیستند.
به گفته ماکاروف، در ستاد کل ارتش روسیه می دانند که "بسیاری از کشورهایی که وجود سلاح هسته ای را اعلام نکرده اند در واقع دارای آن هستند".
وی خاطرنشان کرد: "مسلما اگر این سلاح به دست تندروها بیفتد، خطرات زیادی برای امنیت بین المللی بوجود خواهد آمد".
ماکاروف افزود روسیه برای مقابله با این خطرات، آماده کار در این راستا با دیگر کشورها است. رییس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه اظهار داشت: "بیایید با هم این مساله را حل کنیم. بیایید باهم از خطراتی که ممکن است نه فقط برای کشورهای اروپا بلکه برای روسیه در مجموع بوجود آیند، خلاص شویم چون ما نیز بخش از اروپا هستیم".
یادآور می شود کره شمالی از سال 2006 صاحب سلاح هسته ای شده و در همین سال برای نخستین بار در طول تاریخ آنرا آزمایش کرد.
آمریکا و برخی از دیگر کشورهای غربی معتقدند که ایران تحت پوشش برنامه صلح آمیز هسته ای مشغول ساخت سلاح هسته ای است. مقامات ایرانی نیز با رد این اتهامات بارها اعلام کرده اند که برنامه هسته ای این کشور صرفا جهت رفع نیازهای انرژی است.
تعدادی از کشورها و سازمان های بین المللی قطعنامه های گوناگونی را در رابطه با مساله ایران صادر کرده و خواستار تامین شفافیت کامل برنامه هسته ای ایران و اثبات ماهیت صرفا صلح آمیز آن هستند. در این قطعنامه ها تحریم هایی علیه جمهوری اسلامی اعمال شده است.
از جمله در رابطه با ایران چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود دارد که در آنها تحریم هایی علیه این کشور اعمال شده است.
رییس جمهور و اعضای دولت آمریکا واقعا گفته اند که هیچگونه سناریوی اقدامات علیه ایران را منتفی نمی دانند اما بر این نکته پافشاری کرده اند که حل دیپلماتیک مساله را ترجیح می دهند. ضمنا هر چه بیشتر مطالبی در این مورد در رسانه ها به چاپ می رسد که آمریکا و اسراییل در حال برنامه ریزی عملیات نظامی علیه ایران هستند.
بی بی سی
آذربایجان ، باکو، 6 اردیبهشت ، خبرگزاری " ترند"
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر