۱۳۹۰ بهمن ۷, جمعه

سکوت آیات اعظم در برابر تبدیل مساجد به چایخانه و بنگاه های طبی در کشورفارس زبان تاجیکستان

ساوالان پورت : به گزارش رادیو کوچه ها، بیش از ۷۰ ساختمان مسجد در منطقه جنوبی تاجیکستان به مکتب، چای‌خانه، بنگاه طبی و اداره‌های فرهنگی تبدیل شده است.

هر چند در این چند سال آخر بستن و تخریب بنای مساجد در تاجیکستان وجود داشت، اما این برای نخستین بار است که جای نمازگزاری ساکنان به چای‌خانه تبدیل می شود.

سوال اینجاست آیت اعظم قم چگونه به هر بهانه ای در کشور آزربایجان شمالی فتوی صادر نموده و وای اسلاما می گیرند، حتی آیت الله فاضل لنکرانی (به جهان ابدی پیوسته )حکم قتل روزنامه نگار آزربایجانی صادر و  برای مسلمان اعلام عزا می نماید و بعد از به قتل رسیدن این روشنفکر و روزنامه نگار فرزند این آیت الله اعلام خوشحالی می نماید و در قبال تبدیل مساجد به چای خانه ساکت هستند و چشم و گوش خود را بسته اند . به جرات می توان گفت در کشور های فارس زبان تاجیکستان و افغانستان مساجد تبدیل به میخانه و بار هم شوند آقایان چشمانشان را خواهند بست

گزارش تفصیلی رادیو کوچه ها در زیر می آید :

بیش از ۷۰ ساختمان مسجد در منطقه جنوبی تاجیکستان به مکتب، چای‌خانه، بنگاه طبی و اداره‌های فرهنگی تبدیل شده است. هر چند در این چند سال آخر بستن و تخریب بنای مساجد در تاجیکستان وجود داشت، اما این برای نخستین بار است که جای نمازگزاری ساکنان به چای‌خانه تبدیل می شود.



این عمل‌کرد مقامات در جنوب کشور گروهی از روحانیان تاجیک را نیز ناراحت کرده است. آن‌ها چنین مناسبت مقامات را به دوران شوروی شباهت می‌دهند که اکثر مساجد در آن وقت به محل فراغتی ساکنان تبدیل داده شد و یا خود ساکنان از ترس سیاست زمان مسجدها را چای‌خانه نام می‌بردند.

روحانیان می‌گویند، اما این عمل‌کرد مقامات تاجیکستان خاص یک دولت دموکراسی و حقوق‌بنیاد نیست که اکثر کل ساکنانش از دین اسلام پیروی می‌کنند. دولت تاجیکستان در چند سال آخر فعالیت سازمان‌های دینی از جمله مساجد را تحت نظرات شدید گرفته است.

در پی تصویب و اجرای قانون نو دین که بر رغم مخالفت‌های دین‌داران قبول شد کلیه اتحادیه‌های دینی از قید دوباره دولتی در کمیته دین تاجیکستان، نهاد ناظر بر فعالیت‌های دینی، در کشور گذشتند. در این میان در ده‌ها

مسجد به دلیل موافق نبودن ساختمان‌شان به جای نمازگزاری بسته و ده‌ها مسجد دیگر به دلیل نداشتن اجازه نامه رسمی تخریب شدند.

این عمل‌کردها در حالی‌ اتفاق می‌افتند که مقام‌های تاجیک بارها نگرانی خود از افزایش توجه مردم به اسلام را بیان کرده از افراط‌گرای دینی میان نوجوانان هشدار داده‌اند. این است که صدها دانش‌آموز تاجیک از مدارس دینی کشورهای اسلامی به تاجیکستان بازپس آورده شد و دولت رفتن افراد تا ۱۸ساله به مساجد را ممنوع کرد.

اما مقامات رسمی می‌گویند در ده سال آخر تعداد مساجد در تاجیکستان افزوده بنیاد مساجد در میان ساکنان دارا به سبقتی تبدیل شده است. یعنی‌ هر شخص دارا تلاش می‌کند هرچه بزرگ‌تر و زیباتر  مسجدی بنیاد کرده و در خدمت مردم قرار بدهد. این در حالی‌ است که هزاران محصل تاجیک از کمبود درس‌خانه‌ها برخی‌ وقت در روی هولی تعلیم می‌گیرند.

اما کارشناسان تاجیک می‌گویند تبدیل مسجدها به چای‌خانه و یا تعلیم‌گاه این راه کاهش دادن شماره مساجد نیست. بلکه افزون کردن اندیشه‌های ضد‌حکومتی در تاجیکستان است. به باور آن‌ها مقامات باید به این مسجدها اجازه فعالیت را می‌دادند اما از ساختمان مساجد نو جلوگری کرده با سرمایه مردم مکتب و بنگاه‌های طبی بنیاد می‌کردند.

حالا بنا بر اطلاع رسمی در تاجیکستان ۴۱ مسجد جامع مرکزی، ۳۴۵ مسجد جامع و بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ مسجد پنج‌وقته عمل می‌کنند که برای فعالیت اجازه دریافت کرده‌اند. علاوه بر این در حال حاضر سند تاسیسی چهار مسجد جامع و بیش‌تر از صد مسجد پنج‌وقته نیز به مقامات پیشنهاد شده و در دست بررسی است.

اعتراض به مجلس ایران در رد طرح نجات دریاچه اورمیه

http://www.facebook.com/urmu.golu.qurumasin

 برگرفته از سایت تبریز سسی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر