۱۳۹۱ شهریور ۲۴, جمعه

ارجاع پرونده ی فعالین آذربایجانی « افسانه توقیر ،وحید حبیب چشمه ،وحید راستگو و محمد اسکندرزاده» به شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز

ساوالان پورت:این فعالین آذربایجانی ،به ظن انتشار نشریه ی ” سوسما ” توسط نیروهای امنیتی به ترتیب در ۳۱ اردیبهشت (محمد اسکندرزاده) یکم خرداد (افسانه توقیر) یکم تیرماه (وحید حبیب چشمه) و هفتم تیرماه (وحید راستگو) سال جاری دستگیر و در بازداشتگاه اداره ی اطلاعات و در بندهای متادون و کاردرمانی زندان مرکزی تبریز در بازداشت به سر می برند .
 خانم افسانه ی توقیر با قرار وثیقه ی ۵۰۰ میلیون ریالی پس از تحمل ۲۳ روز حبس و شکنجه و توهین نیروهای امنیتی آزاد شده است . ولی سایر فعالین همچنان در حبس بوده و به اعتراض آنان نسبت به قرار بازداشت در شعبه دوم دادگاه انقلاب رسیدگی نشده است و دادسرا علیرغم صریح قانون ،نسبت به  فک یا تمدید قرار بازداشت و یا تبدیل آن به قرار اخف ، به رغم انقضاء دوماه نیز اقدامی نکرده است.

با پیگیری خانواده این فعالین و وکیلشان آقای جعفر افشارنیا معلوم شده است که پرونده ی این فعالین مدنی آذربایجان به شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی رحیم حملبر ارجاع شده است . وکیل پرونده ، تقاضای تبدیل قرار بازداشت به قرارهای تامین کیفری دیگر از جمله کفالت و یا وثیقه نموده است که فعلا جوابی از دادگاه به این درخواست نیز داده نشده است .
به نظر می رسد طبق یک قانون نا نوشته در دادگاه انقلاب تبریز این فعالین حداقل تا روز برگزاری جلسه دادگاه در بازداشت موقت خواهند بود. اتهام این فعالین مدنی آذربایجان، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و  تبلیغ علیه نظام  جمهوری اسلامی است.
نشریه ی سوسما که با طرح مسائل آذربایجان به صورت علمی و منطقی در بین فعالان آذربایجانی محبوبیت خاصی پیدا کرده است ، از تاریخ ۷ اسفند ماه ۹۰ همزمان با سالروز فاجعه ی خوجالی شروع به انتشار کرده و شماره ی اول آن با محوریت مناقشه قره باغ و فاجعه ی خوجالی بوده است . سوسما ،از آن تاریخ به صورت مداوم با موضوعاتی چون وضعیت اقتصادی آذربایجان ، خشک شدن دریاچه ارومیه ، قیام یکم خرداد آذربایجان و اعتراضات به خشک شدن دریاچه ارومیه و وضعیت دستگیرشدگان و زندانیان آذربایجان و… منتشر ونسخه چاپی آن در شهرهای تبریز و ارومیه و سایر شهرهای آذربایجان توسط فعالان توزیع شده است.
این نشریه پس از دستگیری این فعالین نیز تا شماره نهم ، منتشر شده است ولی با انتشار بیانیه ای برای جلوگیری از طرح اتهام واهی به این بازداشت شدگان و ضمن رد هرگونه دخالت فعالین دستگیر شده در انتشار این نشریه ، فعالیت خود را فعلا متوقف نموده است. البته از میان دستگیرشدگان ،آقای مسعود حسین زاده همچنان در اداره ی اطلاعات تبریز بازداشت بوده و علی رغم انتشار خبر انتقال به زندان مرکزی تبریز همچنان در حال تحمل بازداشت انفرادی و شکنجه ی عوامل اطلاعاتی در بازداشتگاه اداره ی اطلاعات می باشد
نقی محمودی _ وکیل دادگستری.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر