۱۳۹۱ بهمن ۲۵, چهارشنبه

انتشار کتاب "نگاهی به کشورهای کثیرالملله و چندزبانه "


ساوالان پورت : کتاب " نگاهی به کشورهای کثیرالملله و چند زبانه" به مناسبت روز جهانی زبان مادری از سوی فعالان حرکت ملی آذربایجان جنوبی به طور همزمان در 5 هزار نسخه و در 5 کشور مختلف جهان چاپ و منتشر شد


فعالان حرکت ملی آذربایجان جنوبی به مناسبت روز جهانی زبان مادری، در اقدامی تحسین برانگیز و بی نظیر به طور همزمان در 5 کشور مختلف جهان  اقدام به چاپ و انتشار کتاب " نگاهی به کشورهای کثیرالملله و چند زبانه " نمودند. این کتاب نتیجه تحقیق و تفحص دانشجویان آذربایجانی مقیم آمریکا (دانشگاه استنفورد آمریکا) در مورد نقش ، اهمیت و جایگاه زبان مادری در سیستم آموزشی و اداری کشورهای کثیرالملله جهان می باشد. کتاب یاد شده با همکاری و هماهنگی فعالان حرکت ملی به طور همزمان در کشورهای آمریکا، کانادا، ترکیه، آلمان و ایران چاپ و منتشر شده است. .مطالعه ی این کتاب برای تمامی اقوام و ملل ایرانی من جمله فعالان حرکت ملی و ملت مبارز آذربایجان مفید و موثر می باشد.




تلاش خواهد شد تا فایل pdf کتاب مذکور در روزهای آتی در اختیار وب سایت های خبری قرار گیرد.
در قسمتی از مقدمه این کتاب میخوانیم :

تنوع زبانى و فرهنگى از ويژگى هاى بارز جهان هستى است كه مى توان نشانه هاى آن را در سرتاسر كره ى زمين و در كشور هاى مختلف به نوعى مشاهده نمود. امروزه كمتر كشورى مى توان يافت كه مردم آن از تنوع زبانى و فرهنگى برخوردار نباشند. به تبع تنوع زبانى و فرهنگى، روشها و شيوه هاى مختلفى نيز براى رشد فكرى، علمى، فرهنگى و. . . در كشور هاى مختلف مشاهده مى شود. از ميان كشور هاى مختلف جهان كه داراى تنوع زبانى و فرهنگى هستند بسيارى از كشورها كوشيده اند تا با برقرارى نوعى عدالت اجتماعى و فرهنگى به رشد و پيشرفت تمامى فرهنگ هاى موجود در كشورشان كمك كنند و تنوع زبانى و فرهنگى را فرصتى مناسب براى برقرارى تعادل و پيشرفت كشور و توسعه ى صنعت توريسم و. . . يافته اند. اين كشورها كوشيده اند تا با اعمال سياست هاى صحيح و علمى، زمينه ى مساعدى براى پيشرفت تمامى قوميت ها و ملت هاى موجود در كشورشان فراهم نمايند.

مسئله ى زبان مادرى و ملى كه پايه و اساس مسايل فرهنگى، سياسى – اجتماعى و اقتصادى است در تمامى صفحات اين كتاب مورد توجه قرار گرفته است. پايه و اساس و اصول بنيادين استعمار و استثمار ملتها هميشه به يك مسئله ى مهم به نام زبان مادرى ختم شده است و در واقع مسئله ى زبان مادرى سرآغاز و فصل ختام حيات و مرگ ملتها و رشد و پيشرفت و سقوط و اضمحلال آنها بوده است. در اين كتاب سعى بر آن شده تا به بررسى اجمالى كشورهايى كه داراى تنوع زبانى و فرهنگى بوده و در آنها بيش از يك زبان رسمى وجود دارد پرداخته شود و چگونگى برخورد اين كشورها با تنوع زبانى و فرهنگى موجود در كشورشان مورد بررسى و ارزيابى قرار گيرد. همچنين به بررسى كشور ايران پرداخته شده كه با وجود تنوع زبانى وفرهنگى تنها يك زبان يعنى زبان فارسى را به عنوان زبان رسمى پذيرفته است.

سردار داغچی – دبیر مرکز تحقیقاتی دانشجویان آذربایجانی مقیم آمریکا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر