۱۳۹۲ مرداد ۳, پنجشنبه

تورم در ایران به45 درصد رسيد



در جديدترين گزارش منتشر شده بانک مرکزي شاخص قيمت يا تورم نقطه به نقطه در خرداد ماه1/45 درصد برآورد شده که4/3 درصد رشد نسبت به ماه قبل داشته است.اداره کل آمارهاي اقتصادي بانک مرکزي گزارش شاخص قيمت خرداد ماه سال جاري را منتشر کرد.طبق اين گزارش شاخص بهاي کالا‌ها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران، شاخص تورم در خرداد ماه 1392 به عدد3/169 رسيد که نسبت به مدت مشابه ماه قبل4/3 درصد افزايش داشت.اين تغيير از 2 درصد افزايش در ارديبهشت ماه بيشتر بوده است.

شاخص مذکور نسبت به مدت مشابه سال قبل1/45 درصد افزايش يافت.در سه ماهه اول سال جاري شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي نسبت به دوره مشابه سال قبل 43 درصد افزايش داشته است. ميزان تورم در 12 ماه منتهي به خرداد ماه 92 نسبت به 12 ماه منتهي به خرداد 91 معادل9/35 درصد است. شاخص کل بهاي کالاها و خدمات مصرفي در خرداد ماه 92 پس از حذف نوسانات فصلي نسبت به ماه قبل 6/3 درصد است. شاخص کل بهاي کالاها و خدمات مصرفي در خرداد ماه سال جاري در تمام استان‌هاي کشور با افزايش همراه بوده است. بيشترين ميزان افزايش متعلق به استان يزد معادل6/4 درصد و کمترين به استان مازندران معادل7/1 درصد بود. شاخص مذکور در استان تهران معادل6/3 درصد افزايش نشان مي‌دهد. بنابراين گزارش،خردادماه 1392 شاخص بهاي گروه خوراکي‌ها و آشاميدني‌ها در مقايسه با ماه قبل معادل1/4 درصد افزايش يافت. اين افزايش بيشتر ناشي از بالا رفتن شاخص بهاي تعدادي از اقلام و گروه‌ها مانند انواع برنج معادل9/4 درصد، سيب درختي1/19 درصد، گوشت مرغ3/6 درصد، سيب‌زميني 6/30 درصد، سبزي‌ها برگي7/2 درصد، ليموترش7/64 درصد، روغن‌ها و چربي‌ها7/3 درصد، بيسکويت، کيک و شيريني خشک 9/6 درصد، تخم مرغ2/7 درصد، حبوبات9/6 درصد، شيريني، شکلات، مربا و عسل 3/5 درصد، آشاميدني2/5 درصد، هلو9/8 درصد، خشکبار8/2 درصد، هويج4/24 درصد، هندوانه3/4 درصد، خربزه 6/6 درصد، انواع ماهي4/2 درصد، انواع خرما1/13 درصد، نمک، ادويه، سس‌ها و چاشني‌ها و ترکيبات خوراکي 4/4 درصد، فرآورده‌هاي سبزي و قند و شکر هر يک8/2 درصد، کنسرو ماهي9/2 درصد، فرآورده‌هاي گوشت6/3 درصد، ماکاروني6/1 درصد و ساير فرآورده‌هاي غلات4/2 درصد بوده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر